יום שלישי, 1 בספטמבר 2009

טיפים לעצוב מטבח חלומות (3)


1. משטחי עבודה למטבח
היום נהוג להכניס למטבחים -(שהגודל מאפשר להם-) אי עבודה - משטח עבודה -כדי לאפשר עבודה נוחה יותר.
משטחי העבודה- באם נבנים בצורה נכונה יכולים לשמש גם כשולחן לצרכי אכילה ואירוח.
יש להתחשב בגודל המטבח בקביעת מיקום האי.
מיקום קרוב מדי לקירות יפריע לדלתות הארונות להיפתח ולמגירות להיות נגישות בצורה מיטבית.
מתחת לאי - ניתן לבנות משטחי אחסון נוספים שיגבירו את יעילותו.
באם מחליטים להוסיף לאי כסאות גבוהים - יש להתחשב בגובהם של ילדים ולהתאים אפילו חלק קטן מהמשט לגובה נמוך יותר.

2. קירות
קירות שאין עליהם ארונות יכולים להיות צבועים בכל צבע.
את האיזור בסמוך לכיריים כיור ומשטחי העבודה העיקריים ניתן לחפות בזכוכית עבה, או נירוסטה (את שני אלה קל מרוד לנקות- בניגוב קל בלבד) או בקרמיקה, פסיפס ושיש.

3. מרווח להעמסה
יש להשאיר מקום להעמסה- ליד הכיריים, הכיור והמקרר.

4. שקעים חשמליים
מומלץ לתכנן את מערכת החשמל במטבח לפי צרכי העבודה.
במטבח בו גם אופים וגם מבשלים וגם מחממים אוכל על בסיס תכוף - מומלץ להשאיר הרבה מאוד שקעי חשמל פנויים.
השקעים עצמם חייבים להיות מוגני מים- אבל את זה החשמלאי המוסמך שלכם יעשה.

תגובה 1: